Yoga

Adem- en ontspanningsoefeningen werken in yoga samen om bewust en diep te ontspannen.

In elke yogales doe je een aantal yogahoudingen. Tijdens deze yogahoudingen, rek, strek en span je allerlei spieren. De houdingen zorgen voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam. De houdingen en de adem- en ontspanningsoefeningen werken in yoga samen om bewust en diep te ontspannen. Yoga heeft een diepe doorwerking op het energiesysteem en zenuwstelsel, het lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Door yoga zal je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, maar het kan je ook mentaal en emotioneel meer energie en ruimte geven.
Doordat je je meer bewust wordt van je lichaam volgt ook geestelijke bewustwording en omgekeerd. Tijdens de yogales ben je met je hele aandacht in het hier en nu. Door met aandacht je lichaam te voelen vergroot je het innerlijk bewustzijn. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen. Hierdoor leer je de signalen zoals bijvoorbeeld stress en vermoeidheid eerder herkennen.

De yogaoefeningen worden gecombineerd met oefeningen vanuit de fysiotherapie en Pilates. De les begint met zitten en een momentje voor jezelf. Daarna door naar de yogaoefeningen (Sunsalutations en Warriors), gevolgd door balans oefeningen. Buik en rug oefeningen gericht op het bewust aanspannen, stretchen en als laatste de eind ontspanning. Centraal staat het luisteren naar je lichaam en op je eigen niveau bewegen.

Voor wie is yoga?

Yoga is voor iedereen toegankelijk. Zowel met jaren ervaring en ook als je het een keer wilt ontdekken. Het is een yoga in combinatie met oefeningen uit de fysiotherapie. Wanneer je klachten hebt of niet alles helemaal kunt uitvoeren kun je dit aangeven. Er zijn altijd oefeningen te vinden die voor jou wel te doen zijn of een oefening die op een andere manier kan worden uitgevoerd. Zo kan de yoga volledig op jouw behoeftes worden afgestemd. Yoga is niet prestatiegericht, je hoeft er niet lenig voor te zijn. Maar de yoga bevordert wel de soepelheid van het lichaam.

De yoga is te combineren met de fysiotherapie behandeling. Ook is het mogelijk om yogaoefeningen volledig op jou af te stemmen zodat je deze zelf kunt uitvoeren.
Voor meer informatie, mail: aylinbuik@fysiodecirkel.nl

Webdesign: internetbureau Monsterbrands